Info knapen

KSA Knapen Izegem is de afdeling van KSA Izegem voor jongens van 12 tot 14 jaar. Een enthousiaste leidingsploeg zorgt er iedere zaterdagnamiddag voor een spetterende activiteit waarin zich amuseren, samenspelen en vooral veel plezier maken uiterst belangrijk zijn. Wat is er immers leuker dan met je vrienden een namiddagje ravotten? In ieder spel schuilt de uitdaging om door samen te werken een doel te bereiken. Eén van de elementen die in het latere leven zeker nuttig zullen zijn. Met andere woorden... de knapen zijn ook jongens die op hun eigen benen leren staan!
Een activiteit telkens op zaterdag vinden we eigenlijk iets te weinig. Daarom is er ook jaarlijks een weekend en een 2-daagse. De 2-daagse is een fameuze trektocht met rugzak doorheen bos en stad. Je wandelt in groepen van controlepost naar controlepost met tochtbeschrijvingen die gedeeltelijk moeten gedecodeerd worden.
Het hoogtepunt is natuurlijk het tentenkamp in de Ardennen. Niet alleen omdat dit 10 dagen vol spel en plezier zijn, maar ook omdat iedereen dan moet bewijzen dat hij door samenwerken een heus kamp kan opzetten! We eten op zelf gesjorde tafels, doen er ook een 2-daagse door de bossen, koken twee maal onze eigen maaltijd op gesprokkeld hout en op de laatste avond genieten we van een groots kampvuur.

Onze gewone activiteiten gaan door op zaterdagnamiddag van 13u45 tot 16u. We spreken af aan het Sint-Jozefscollege op de speelplaats van de lagere school. We vragen ook om telkens je fiets mee te brengen! Zit je in het eerste of tweede middelbaar, zie je het wel zitten om in groep plezier te maken of verveel je je iedere zaterdagnamiddag, kom dan naar onze startdag op om 13u30 (tot 17u) op het college en vraag er naar de knapen! De eerste 3 activiteiten kan je proeven van de sfeer en het amusement, je bent verzekerd en hoeft nog niet direct in te schrijven. Wens je nog meer info? Na de eerste activiteit willen we gerust eens langskomen voor meer uitleg.
knapen